top of page

בריף

הלקוח: שוויון זכויות לקהילה הגאה 

הפרויקט: קמפיין חברתי להעלאת המודעות לחוסר השוויון של הקהילה הגאה בנושא החתונות.

רקע כללי: הבעיה היא אי שוויון זכויות לקהילה הלהט"בית במדינת ישראל. מטרת הבריף היא העלאת מודעות לבעיה זו ויצירת שוויון זכויות מלא לשילוב מקסימלי של הקהילה הגאה בחברה הישראלית.

 

קהל המטרה: הפרסום מיועד לקהל היעד הבוגר הכולל את גילאי 18 עד 50 ,קהל שבעל השפעה רבה על החברה. דוגמה לאדם המייצג את קהל זה הוא טום, בן 26 בזוגיות עם לאה, גר במרכז, בעל מוסך לטכנאות רכב, בעל רקע דתי אך חזר בשאלה ושומר על המסורת, מתנגד לכל הקשור לקהילת הלהט"ב מחוסר ידע בנושא.

הקמפיין מעודד הבנה והכרה בשונה. בנוסף, קמפיין זה מציג את קהילת הלהט"ב באור שונה, ממה שהיה מוצג עד היום.  חברי קהילת הלהט"ב מוצגים היום כאנשים שונים, מוזרים, בעלי נטיות שונות ממה שנחשב כנורמה חברתית. מטרת הקמפיין היא לשנות את אור זה ולהשפיע על צורת החשיבה של האנשים ביחס לנושא זה.

 

מטרות הפרסום: מטרת הפרסום היא להעלות את המודעות לנושא של חוסר השוויון של הקהילה הגאה, בפרט בנושא החתונות, ולגייס לשם כך תומכים שיעזרו ויסייעו במאבק של הקהילה מול הרשויות המטפלות בנושא. האסטרטגיה בקמפיין היא העלה למודעות והנעה לפעולה.

 

הבטחה פרסומית: המסר אותו אנו רוצות להעביר הוא שאין חוסר שוויון בחברה כלפי הקהילה הלהט"בית בנושאים רבים ובפרט בנושא החתונות המוכרות בידי המדינה.

 

סיבות להאמין- תובנות הצרכן:

1.צורך קוגניטיבי- קבלת ידע נוסף על הקהילה וחידוש מידע שקהל היעד לא נחשף אליו לפני כן, שיכול להשפיע על התנהלות והתנהגות עתידית כלפיהם.

2.צורך חברתי- התמיכה בקהילה מקדמת את חוסר השוויון בחברה מאחר והקהילה הלהט"בית היא גם חלק ממנה וצריך שיהיה שוויון מלא בין כולם ללא הבדל.

3.צורך כלכלי- התמיכה בקהילה הלהט"בית בנושא החתונות תביא לעלייה בכלכלה משום שיותר אנשים ירצו למסד את הקשר בינהם וכך הכלכלה תגדל ותהיה יותר הכנסה למקומות עבודה שעוסקים בבנושאים השונים כחלק מהחתונות.

 

טון וסגנון הפרסום:הפרסומת אמורה לבטא תחושות של חדשנות, משפחתיות, רגש, אכפתיות וגם קצת עצב. כל תחושות אלו אמורות לבטא את חלק מהרגשות הנמנעים מהקהילה הלהט"בית בעקבות חוסר השוויון בנושא החתונות.

bottom of page