top of page

מסקנות הסקר

כחלק מהפרויקט כתבנו סקר בנושא שהיה מיועד למגוון רחב של האוכלוסייה ומטרתו הייתה לבדוק מהי רמת הידע והדעה של הציבור בנוגע לתופעת ההומופוביה והקהילה הגאה בארץ.

על הסקר ענו 141 נשאלים מתוכם 76% אחוז בנות ו24% בנים.

מן הסקר עולה כי יותר ממחצית הנשאלים תומך בקהילה הגאה, יודע מהי תופעת ההומופוביה ומיהו אדם הומופוב.

ניתן לראות מהסקר כי יותר ממחצית מהנשאלים כ51% חושב כי "יציאה מהארון" הינה מעשה נורמאלי ולגיטימי לחלוטין. נוסף אליהם כ41% ענו שזהו מעשה אמיץ.

אחת מן השאלות הנשאלות בסקר הייתה 'אם במידה ואדם קרוב יוצא מהארון איך תגיב?', יותר מחצי האנשים שענו על הסקר השיבו כי מצב זה לא ישנה להם ושהם יתמכו. אך לעומת זאת ,אחת התשובות האפשריות הייתה לנתק קשר, שלא נבחרה אף לא פעם אחת. שאלה נוספת שנשאלה באותו הנושא הייתה 'אם אחד מהילדים שלך היה יוצא מהארון מה היית עושה?', 78% מהציבור הנשאלים השיב שיתמוך בו חוגגת אותו כמו שהוא. מהתוצאות לשאלות אלה ניתן להסיק שרוב העונים על הסקר יקבלו באופן כזה או אחר את חברי הקהילה הגאה.

כפי שציינו מהסקר לא עולה כלל תופעת ההומופוביה  נהפוך הוא קיימת תמיכה וקבלה של הקהילה,עם זאת היה חשוב לנו לבדוק את השערות הנשאלים לגבי הסיבה לתופעה, במידה וקיימת למרות האחוז המזערי שענה על כך. התגובה הבולטת ביותר לגבי מהי הסיבה לתופעה הייתה ש 49% מהציבור חושבים שזה בעקבות כך שחלק מהציבור מרגיש דחייה ונוסף אליהם כ70% חושבים שהחברה היא הגורם המרכזי לתופעה. בעקבות תשובות אלה בדקנו גם מה יכול לשנות את דעתו של הציבור והתשובה הבולטת ביותר מבין כל האופציות האפשריות הייתה כי מפגש ישיר ושיח פתוח וכנה עם חבר מהקהילה הגאה יכול לשנות ואולי גם להשפיע על דעתם של הנשאלים.

ישנה מטרה נוספת לסקר והיא לראות מהי דעתו של הציבור בעיניין הנישואים והקמת המשפחה בקהילת הלהט"ב.

53% נשאלים ,יותר ממחצית, ענה כי חברי הקהילה צריכה להינתן להם האופציה להתחתן בארץ ולתת להם לממש את זכותם לשוויון בנושא ולאפשר להם לעשות כרצונם.

נוסף לכך ובפער ניכר של 87%, הציבור חושב כי יש לתת לקהילת הלהט"ב את האופציה לאמץ ילדים בארץ.

לסיכום, המסקנות העולות מן הסקר הן שלא קיימים גילויי שנאה כלפי הקהילה הגאה, אלא קיימת פתיחות, פלורליזם והתקדמות גדולה ביחס ובקבלה של הקהילה. בנוסף, הסקר מראה כי רוב הנשאלים חושבים ומודעים לעניין של חוסר השוויון של הקהילה הלהט"בית בישראל וחושבים שיש לשנות את התופעה.

 

מסקנה נוספת שתשמש בסיס לאסטרטגייה הפרסומית היא שאין מספיק מודעות לקידום שוויון זכויות, בד בבד לכך שישנה תמיכה של חלק מהציבור בהקשר של חתונה ואימוץ אך עדיין יש צורך בהכרה בשוויון

bottom of page